ΑΘΗΝΑ
02:17
|
25.04.2024
Το Βασιλικό Ναυτικό αρνήθηκε να δηλώσει πόσα από τα υποβρύχιά του θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν στην Αυστραλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία πρόκειται να στείλει έναν στόλο πυρηνικών υποβρυχίων στον Ειρηνικό για να αποτρέψει την κινεζική επιθετικότητα στην περιοχή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Daily Mail. Η απόφαση θα μπορούσε να δει τα υποβρύχια του Ηνωμένου Βασιλείου να εδρεύουν στην Αυστραλία μέχρι το 2040, λειτουργώντας σε απόσταση βολής από την Κίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ο ναύαρχος Σερ Τόνι Ράντακιν, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόκειται να εγκρίνει την κίνηση σε ναυτική διάσκεψη στο Σίδνεϊ την επόμενη εβδομάδα. Τα υποβρύχια του Βασιλικού Ναυτικού θα εδρεύουν στο Περθ στα δυτικά της Αυστραλίας και τα αυστραλιανά πληρώματα υποβρυχίων θα ενσωματωθούν στα βρετανικά πληρώματα για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Όπως αναφέρεται, η στάθμευση των σκαφών του Βασιλικού Ναυτικού χιλιάδες μίλια από τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μέρος της συμμαχίας ασφαλείας AUKUS (Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες), η οποία ιδρύθηκε πέρυσι κυρίως για να αντιμετωπίσει τον κινεζικό στρατιωτικό επεκτατισμό στον Ινδο-Ειρηνικό.

Το Βασιλικό Ναυτικό αρνήθηκε να δηλώσει πόσα από τα υποβρύχιά του θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν στην Αυστραλία, καθώς όλες οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες γύρω από τον υποβρύχιο στόλο της Βρετανίας είναι διαβαθμισμένες. «Είναι πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου να μην σχολιάζουμε θέματα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα ή τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων», φέρεται να δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα