ΑΘΗΝΑ
04:37
|
02.10.2024
Μαζί με την Ελλάδα, στον κατάλογο «μη φιλικών» χωρών προστέθηκαν η Δανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Κροατία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία ​​και η Κροατία προστέθηκαν στη λίστα των μη φιλικών προς την ρωσική διπλοματία κρατών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

«Η κυβέρνηση επικαιροποίησε τον κατάλογο των ξένων κρατών που δρουν μη φιλικά κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τώρα επίσης την Ελλάδα, την Δανία, την Σλοβακία, την Σλοβενία ​​και την Κροατία», αναφέρει η δήλωση σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο κατάλογος, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, εκτός από τα ονόματα των χωρών, προσδιορίζει τον αριθμό των ατόμων στη Ρωσία με τα οποία οι διπλωματικές αποστολές μη φιλικών χωρών και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας. Έτσι, σύμφωνα με το νέο διάταγμα, Η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, και η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία ​​και η Κροατία δεν μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους για τις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους ιδρύματα», πρόσθεσε το υπουργικό συμβούλιο της Ρωσίας.

Όπως σημειώνει το TASS, ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστικός και ενδέχεται να επεκταθεί περαιτέρω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ισραήλ-Εκτοξεύσεις εκατοντάδων πυραύλων από το Ιράν-Αντίποινα προανήγγειλε το Ισραήλ (upd)

Ανώτατη διάκριση της Κίνας στον πανεπιστημιακό Κώστα Γουλιάμο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Προετοιμαστείτε για μακρά κόντρα με τις ΗΠΑ λέει Ρώσος υφυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα