ΑΘΗΝΑ
09:06
|
27.09.2022
Η ΕΕ χρειάζεται μια νέα στρατηγική για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν έχουν αποδώσει, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια νέα στρατηγική για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν έχουν αποδώσει, δήλωσε το Σάββατο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, αναφέρει το Reuters.

«Χρειάζεται μια νέα στρατηγική που θα επικεντρώνεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες και τη σύνταξη μιας καλής ειρηνευτικής πρότασης… αντί για το να κερδίσει τον πόλεμο», είπε ο Όρμπαν σε ομιλία του στη Ρουμανία.

Ο εθνικιστής Όρμπαν, που επανεξελέγη για τέταρτη συνεχή θητεία τον Απρίλιο, επανέλαβε ότι η Ουγγαρία θα μείνει έξω από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία.

Ο Όρμπαν έχει πει στο παρελθόν ότι η Ουγγαρία είναι επίσης απρόθυμη να υποστηρίξει εμπάργκο ή περιορισμούς της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς αυτό θα υπονόμευε την οικονομία της.

Είπε στην ομιλία του ότι η δυτική στρατηγική έχει οικοδομηθεί σε τέσσερις πυλώνες: ο πρώτος ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με όπλα του ΝΑΤΟ, ότι οι κυρώσεις θα αποδυναμώσουν τη Ρωσία και θα αποσταθεροποιήσουν την ηγεσία της, ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν τη Ρωσία περισσότερο από την Ευρώπη και ότι ο κόσμος θα παρατάξει για να στηρίξει την Ευρώπη.

Ο Όρμπαν είπε ότι αυτή η στρατηγική έχει αποτύχει, καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη καταρρέουν «σαν ντόμινο», οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί και χρειάζεται μια νέα στρατηγική τώρα.

«Καθόμαστε σε ένα αυτοκίνητο που έχει τρύπες και στα τέσσερα ελαστικά: είναι απολύτως σαφές ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Όρμπαν στους υποστηρικτές του.

Είπε ότι η Ουκρανία δεν θα κερδίσει ποτέ τον πόλεμο με αυτόν τον τρόπο «πολύ απλά επειδή ο ρωσικός στρατός έχει ασύμμετρη κυριαρχία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Γερεβάν ο Νίκος Δένδιας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου

Η είσοδος του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ

Επικοινωνία Παλαιστινίου Προέδρου με Μπένι Γκαντς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα