ΑΘΗΝΑ
23:40
|
19.09.2024
Σε πάνω από 1.000 γηροκομεία έχουν σημειωθεί εξάρσεις, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των Αυστραλών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με COVID-19 ανήλθε σήμερα στο επίπεδο-ρεκόρ των περίπου 5.450, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς η εξάπλωση των ιδιαιτέρως μολυσματικών νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον ασκεί πιέσεις στο εθνικό υγειονομικό σύστημα.

Η πανδημία στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση από τα τέλη Ιουνίου, καθώς τα στελέχη BA.4 και BA.5 έγιναν κυρίαρχα, παρακάμπτοντας την ανοσολογική προστασία από τον εμβολιασμό ή την προηγούμενη μόλυνση.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι ο υψηλότερος από τότε που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, ξεπερνώντας το υψηλό επίπεδο του Ιανουαρίου των 5.390 ασθενών κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος των μολύνσεων της Όμικρον. Ο αριθμός των νεκρών σε ένα 24ωρο έχει επίσης αυξηθεί, ξεπερνώντας τους 100 το Σάββατο, για πρώτη φορά.

Σε πάνω από 1.000 γηροκομεία έχουν σημειωθεί εξάρσεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς σε γενικές γραμμές επηρεάζονται περισσότεροι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι.

Καθώς πολλά κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων παλεύουν με έλλειψη προσωπικού, η υποστήριξη του στρατιωτικού προσωπικού σε τέτοιες εγκαταστάσεις πρόκειται να παραταθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Μάρλες.

Πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρώτης γραμμής είναι επίσης άρρωστοι ή σε απομόνωση, επιδεινώνοντας την κρίση της υγειονομικής περίθαλψης.

Κατά τη διάρκεια ενός σκληρού χειμώνα στη χώρα, με τον COVID-19 και τον ιό της γρίπης να κυκλοφορούν ταυτόχρονα, οι αρχές συνέστησαν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους και επείγουσες ενισχυτικές δόσεις εμβολίου, ενώ παροτρύνουν τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν την τηλεργασία.

Η Αυστραλία, μια από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά της COVID-19, έχει χορηγήσει δύο δόσεις σε περίπου 95% όσων είναι άνω των 16 ετών, αν και μόλις το 71% έχει λάβει ενισχυτικές δόσεις.

Ωστόσο, ο απολογισμός των περίπου 9,13 εκατομμυρίων μολύνσεων και 11.181 θανάτων είναι χαμηλότερος από τις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα