ΑΘΗΝΑ
21:21
|
16.09.2024
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Εφετείο Λαμίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο εφετείο Λαμίας εξετάζεται σήμερα η αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, από το συμβούλιο δικαστών, την ίδια ώρα που έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλέγγυων.

Σημειώνεται πως ο Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 64η ημέρα απεργίας πείνας, με αίτημα την αποφυλάκισή του, την οποία δικαιούται καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας του έχει αρνηθεί εις διπλούν το αίτημα.

Ανακοίνωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, εξέδωσε σήμερα και η Διεθνής Αμνηστία, που καλεί τις ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους να προστατεύουν και να στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία, και του δικαιώματός του να έχει ιδιωτική διαβούλευση και επαφή με τον δικηγόρο του, καθώς και να επιτρέψουν στην οικογένειά του να είναι στο πλευρό του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Σημειώνεται πως με κοινή τους δήλωση, περισσότεροι από 450 νομικοί απαιτούν να γίνει δεκτό το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας για υφ’ όρον απόλυση και να προστατευθεί η ζωή του, εγκαλώντας το κράτος για εκδικητικότητα και αμφισβήτηση της ίδιας της ζωής ως μέγιστο αγαθό του νομικού πολιτισμού. 

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γ. Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα και κατάληψη αλληλεγγύης στο δημαρχείο του Ηρακλείου Κρήτης και στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Χανίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα