ΑΘΗΝΑ
08:18
|
26.06.2024
Βάρκα που μετέφερε μετανάστες από την Αϊτή, ανατράπηκες στις Μπαχάμες λόγω κακοκαιρίας, με τουλάχιστον 17 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μια βάρκα που μετέφερε δεκάδες Αϊτινούς μετανάστες ανατράπηκε στις ακτές των νησιών Μπαχάμες, δήλωσαν οι αρχές την Κυριακή, καθώς περισσότεροι Αϊτινοί προσπαθούν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεφύγουν από τη βία των συμμοριών και τη φτώχεια στην πατρίδα τους.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα πτώματα 17 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, ενώ 25 άνθρωποι διασώθηκαν, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Μπαχάμες Φίλιπ Ντέιβις σε συνέντευξη Τύπου, ενώ υποστήριξε ότι οι αρχές πιστεύουν πως οι μετανάστες επέβαιναν σε ταχύπλοο που κατευθυνόταν προς το Μαϊάμι το οποίο ανατράπηκε σε θαλασσοταραχή. Η αστυνομία των Μπαχάμες είπε ότι το σκάφος ανατράπηκε περίπου 7 μίλια (11 χιλιόμετρα) έξω από το νησί New Providence.

Έως και 60 άνθρωποι μπορεί να επέβαιναν στο πλοίο με τους περισσότερους από αυτούς να θεωρούνται αγνοούμενοι, δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος Κλέιτον Φέρναντερ.

Οι αρχές στις Μπαχάμες δήλωσαν ότι δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, και τα δύο από τις Μπαχάμες, για την ύποπτη επιχείρηση λαθρεμπορίας ανθρώπων. Όλοι όσοι επέβαιναν στο πλοίο και ανασύρθηκαν ζωντανοί ή νεκροί ή που εξακολουθούσαν να αγνοούνται, πιστεύεται ότι ήταν μετανάστες από την Αϊτή.

Οι Μπαχάμες είναι μια συχνή οδός διέλευσης για τους Αϊτινούς που θέλουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα επικίνδυνα θαλάσσια ταξίδια σε κακής ποιότητας πλοία έχουν γίνει ολοένα και πιο συνηθισμένα τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι Αϊτινοί προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την αυξανόμενη βία των συμμοριών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Κιθ Μπελ είπε ότι οι επιζώντες ανέφεραν ότι πλήρωσαν μεταξύ 3.000 και 8.000 δολαρίων για το ταξίδι.

«Θρηνούμε τις χαμένες ζωές όσων αναζητούν έναν καλύτερο τρόπο ζωής», είπε η Μπελ. «Όσοι είναι εδώ με οικογένειες και φίλους στην Αϊτή, να ενθαρρύνουν τους αγαπημένους τους να μην ρισκάρουν τη ζωή τους».

Τον Μάιο, ένα σκάφος που μετέφερε 842 μετανάστες από την Αϊτή με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες ξέφυγε από την πορεία του και ξεβράστηκε στη βόρεια ακτή της Κούβας.

Τον ίδιο μήνα, 11 άνθρωποι πνίγηκαν όταν ένα πλοίο που μετέφερε μετανάστες από την Αϊτή ανατράπηκε κοντά στο Πουέρτο Ρίκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών

Επέστρεψε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Αυλαία στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα