ΑΘΗΝΑ
15:47
|
24.04.2024
Οι στόχοι της Εθνικής Στρατηγικής Βιομηχανίας περιλαμβάνουν την αύξηση της συνδρομής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ και του ποσοστού απασχόλησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τέταρτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την Βιομηχανία με 43 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής Βιομηχανίας, οι οποίοι αφορούν στην αύξηση της συνδρομής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ έως 13% εντός πενταετίας και έως 15% έως το 2030, έναντι 10,7% που είναι σήμερα, και στην αύξηση των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων ως ποσοστό του ΑΕΠ έως 15% εντός πενταετίας, έναντι του ισχύοντος 9,2%, καθώς και στην αύξηση του ποσοστού απασχόλησης έως 12% το 2027, έναντι υφιστάμενου 8,2%.

Το Σχέδιο Δράσης θα λειτουργήσει και ως εργαλείο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, οι οποίοι πλέον ανέρχονται όσον αφορά στην βιομηχανία σε παραπάνω από 3,5 δισεκατομμύρια για την επόμενη πενταετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του Αναπτυξιακού Νόμου και του νέου ΕΣΠΑ-ΕΠΑνΕΚ 2021-2027.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «οι κρίσεις φέρνουν μια διαφορετική θεώρηση αναφορικά με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και βιομηχανία, η οποία δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις, αλλά κάθε πρόκληση δημιουργεί και ευκαιρίες, που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, ώστε η Ελλάδα να βγει κερδισμένη. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται από εδώ και πέρα στοχευμένη εργασία και συνένωση δυνάμεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα