ΑΘΗΝΑ
20:43
|
23.06.2024
Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς στο δάσος Δαδιάς που μαίνεται για έβδομη ημέρα, ενώ νέο μέτωπο σημειώθηκε στη Λέσβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καλύτερη η κατάσταση στον Έβρο

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς στο δάσος Δαδιάς που μαίνεται για έβδομη ημέρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε. Ειδικότερα δήλωσε ότι η εικόνα από το νοτιο-νοτιοδυτικό μέτωπο είναι καλή, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες μικροεστίες, όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ενώ τα επίγεια μέσα επικεντρώνονται σε πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στην πυρκαγιά στη Δαδιά επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για εναέριο συντονισμό. Δημιουργούνται επίσης αντιπυρικές ζώνες με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου, προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος.

Το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, που έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη και 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 9 μηχανήματα έργου. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Νέο μέτωπο στη Λέσβο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυροσβεστικές επιχειρήσεις στη Λέσβο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό εξαιτίας ισχυρών ριπών βορειοανατολικού ανέμου δημιουργήθηκαν μεγάλες κηλιδώσεις από την τοποθεσία Λαγκάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο, που κινήθηκε προς το χωριό Βρίσα, το οποίο εκκενώθηκε. Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης έχει οριοθετηθεί , ενώ παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.

Στην πυρκαγιά της Λέσβου επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Επίσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη θέση Τσακατούρα, όπου επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

1.185 πυρκαγιές, 9 συλλήψεις για εμπρησμούς την τελευταία εβδομάδα

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 1.185 συμβάντα πυρκαγιών εκ των οποίων 345 αφορούν σε δασικές πυρκαγιές, 840 σε αστικές πυρκαγιές, ενώ 33 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην χώρα το τελευταίο 24ωρο. Από τις 22/7 μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί εννέα άτομα ( 8 άνδρες και 1 γυναίκα) για εμπρησμούς είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

41 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα