ΑΘΗΝΑ
00:21
|
20.04.2024
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές συναντήσεις με ομολόγους του σε Αθήνα, Λευκωσία και Παρίσι θα έχει ως την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αύριο το πρωί στις 11.15 ο Δένδιας θα υποδεχθεί στην Αθήνα  τη Γερμανίδα ομόλογο του Αναλένα Μπέρμποκ στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής της στην Ελλάδα, (28 – 29 Ιουλίου), μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντηση, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στις 12:45, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων. Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και σε προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.

Ας σημειωθεί ότι στη συνέχεια η Μπέρμποκ, αμέσως μετά την Αθήνα, θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην Κύπρο αύριο ο Ν. Δένδιας

Αργότερα αύριο ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Κύπρο όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία.

Κατόπιν, ο Νίκος Δένδιας θα έχει στις 13:00 συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 13:20.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και συντονισμού των δύο χωρών. Αναμένεται να εστιάσουν στις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της επικείμενης νέας Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ζητήματα ΕΕ και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις, διαδοχικά, με τους υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου (υποψήφιος ΔΗΣΥ), Ανδρέα Μαυρογιάννη (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από ΑΚΕΛ) και Νίκο Χριστοδουλίδη (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ).

Συνάντηση με τη Γαλλίδα ΥΠΕΞ

Την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τη νέα Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά.

Θα είναι η πρώτη διμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Γαλλίας μετά από τις γαλλικές εκλογές. Ο προηγούμενος Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν ιβ Λε Ντριάν, είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα