ΑΘΗΝΑ
08:07
|
02.05.2024
Κατηγόρησε την Ελλάδα γιατί «είναι η μόνη χώρα με έξι μίλια χωρικά ύδατα και διεκδικεί 10 μίλια εναέριο χώρο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ημερήσια διάταξη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής βρίσκονται πλέον οι αναφορές των αξιωματούχων της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τις χτεσινές εξωφρενικές δηλώσεις του Ερντογάν πως τα κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου εξαρτώνται από την παρουσία του ελληνικού στρατού, ήρθε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να βάλει στο κάδρο ξανά ζήτημα ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στο τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TV100 ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα γιατί όπως ισχυρίστηκε «είναι η μόνη χώρα με έξι μίλια χωρικά ύδατα και διεκδικεί 10 μίλια εναέριο χώρο».

Υποστήριξε ότι οι τουρκικές επιστολές σε ΟΗΕ έχουν τάχα αποδείξει «πόσο ανόητο είναι αυτό» προσθέτοντας:

«Ρωτάμε την Ελλάδα γιατί στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις Συνθήκες. Στην αρχή το αρνήθηκε. Τώρα λέει ότι υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Στην Συνθήκη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η αντίληψη για την απειλή είναι συγκεκριμένη ή είναι μια θεωρητική αντίληψη; Για ποιο πράγμα υπάρχει απειλή; Να το διευκρινίσει. Λέει ότι “η Τουρκία παραβίασε τον εναέριο μας χώρο”. Φυσικά, όταν η Ελλάδα παραβιάζει τον δικό μας εναέριο χώρο, ο στρατός μας θα απαντήσει».

Ακολούθως έθεσε ζήτημα των μουφτήδων της Ξάνθης ισχυριζόμενος πως η χώρα μας έχει κάνει «κάθε βασανιστήριο στους εκλεγμένους μουφτήδες, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι βάση της Συνθήκης της Λοζάνης».

Επιπλέον, έθεσε ζήτημα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να μιλάει για ανθρωπιστικά ζητήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα