ΑΘΗΝΑ
15:05
|
18.04.2024
Η συμφωνία για την αγορά 240.000 τόνων ουκρανικών σιτηρών είχε υπογραφεί πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ το Κίεβο ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση των εξαγωγών σιτηρών μετά τις συμφωνίες που υπογράφηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, η Αίγυπτος ακύρωσε μια παραγγελία για την αγορά 240.000 τόνων σιτηρών από την Ουκρανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις τέσσερις προβλεπόμενες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ωστόσο τα σιτηρά δεν φορτώθηκαν ποτέ στην Ουκρανία. Η κρατική GASC απελευθέρωσε τους προμηθευτές των φορτίων, τις εταιρείες Nibulon και Inerco, από τις υποχρεώσεις τους κατόπιν αιτημάτων των εταιρειών, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η Αίγυπτος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές σιτηρών, ωστόσο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή αποθέματα σιτηρών για επτά μήνες σύμφωνα με αξιωματούχους. Μία άλλη παραγγελία σιτηρών η οποία έχει φορτωθεί στην Ουκρανία αλλά παραμένει στο λιμάνι Τσορνομόρσκ από την αρχή της ρωσικής εισβολής αναμένεται να αποπλεύσει με την επανεκκίνηση των εξαγωγών. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ προσέφερε διαβεβαιώσεις σχετικά με τις προμήθειες ρωσικών σιτηρών στην Αίγυπτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Φάμελλος: Οικονομικό σκάνδαλο το Flyover-Στο φως το έγγραφο της παράτασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα