ΑΘΗΝΑ
13:00
|
25.04.2024
Ενώ η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ προσκαλεί γερουσιαστές να την συνοδεύσουν, το αμερικανικό ναυτικό κινητοποιείται προς την Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νάνσι Πελόζι προσκάλεσε ανώτερους νομοθέτες να την ακολουθήσουν στην επίσκεψή της στην Ταϊβάν, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών γερουσιαστών. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάικλ ΜακΚάουλ και η Δημοκρατική γερουσιάστρια Άννα Έσχο δήλωσαν χθες στο αμερικανικό NBC ότι η Πελόζι τους προσκάλεσε στην Ταϊβάν. Και οι δύο αρνήθηκαν λόγω φορτωμένου προγράμματος. Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από την Πελόζι ή τον Λευκό Οίκο.

Η πιθανή επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν βρίσκεται στο επίκεντρο των κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τότε που οι Financial Times ανέφεραν το ενδεχόμενο της επίσκεψης της Πελόζι στην Ταϊβάν, η Κίνα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι «θα λάβει αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα» σε περίπτωση που το ταξίδι πραγματοποιηθεί.

Εχθές, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εάν η Πελόζι ταξιδέψει στην Ταϊβάν, ο αμερικανικός στρατός θα αυξήσει την κινητοποίησή του στον Ινδο-Ειρηνικό, ώστε τα μαχητικά αεροσκάφη, τα πλοία, τα μέσα επιτήρησης και άλλα στρατιωτικά συστήματα να χρησιμοποιηθούν για την παροχή επικαλυπτόμενων δακτυλίων προστασίας της Πελόζι.

Αξιωματούχοι του Έβδομου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα την ανάπτυξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan και της ομάδας κρούσης του, η οποία συμπεριλαμβάνει ένα αντιτορπιλικό και ένα καταδρομικό πολεμικό πλοίο εξοπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα