ΑΘΗΝΑ
06:25
|
26.04.2024
«Νομίζω πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε καλό στους πολίτες του εάν προσπαθούσε να αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία» είπε αναφερόμενος μετά στις νεο-οθωμανικές επιδιώξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεχνώντας το ελληνικό γνωμικό που λέει πως «δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα μέσω μίας συνέντευξης που έδωσε στο CNN να κάνει μία σύσταση για την οικονομία στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία, νομίζω πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε καλό στους πολίτες του εάν προσπαθούσε να αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία παρά να επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο νεοθωμανικές επιδιώξεις» είπε ο Μητσοτάκης.

View image on Twitter

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως θα προασπίσει «την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο».

Κατά τα άλλα επέμενε πως η κυβέρνησή του είναι κυβέρνηση τετραετίας λέγοντας:

«Δεν θα θυσιάσω την πολιτική σταθερότητα της χώρας για να κερδίσω πολιτικό πλεονέκτημα, οι αγορές μας επιβραβεύουν γιατί είμαστε θεσμικά σοβαροί».

Αναφερόμενος στην έκρηξη των τιμών ενέργειας διεθνώς και στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει «να στηρίζει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις «για όσο καιρό χρειαστεί καθώς η οικονομία μας υπερ-αποδίδει». Πρόσθεσε δε πως θα συνεχιστεί η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος «καλύπτοντας έως και το 90% των αυξήσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα