ΑΘΗΝΑ
23:14
|
30.04.2024
Πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όσοι δεν εισήχθησαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας άσκησε με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με αφορμή τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στρέφοντας για άλλη μια φορά τα πυρά του ενάντια στην εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τη βία του αποκλεισμού από την Ανώτατη Εκπαίδευση γνώρισαν 40.000 περίπου υποψήφιοι τα δύο χρόνια εφαρμογής της ΕΒΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ. Φέτος έμειναν εκτός Πανεπιστημίων 1 στους 3 υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια και 2 στους 3 από τα ΕΠΑΛ. Θυσία στο βωμό του Μινώταυρου της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής φτωχοποίησης, που έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες.

Αυτές τις συνθήκες διάλεξαν ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως για να αποκαλύψουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της ταξικής αντικοινωνικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης σχολίασε πως: «Από 80.000 περίπου που έμπαιναν στα Πανεπιστήμια όλα τα προηγούμενα χρόνια στους 60.000 πέρυσι και φέτος. Δυνητική πελατεία 20.000 παιδιά κάθε χρόνο για τα ιδιωτικά Κολλέγια και για Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αυτές τις νεοφιλελεύθερες και καταστροφικές αντιμεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση θα καταδικάσει με τον πιο σαφή και αποφασιστικό τρόπο ο ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται, μαζί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα