ΑΘΗΝΑ
02:27
|
19.04.2024
Νέος επικεφαλής του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών είναι ο 52χρονος Χαϊθάμ Αλ Γκαΐς από το Κουβέιτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χαϊθάμ Αλ Γκαΐς, με καριέρα 30 χρόνων στην παγκόσμιο βιομηχανία πετρελάιου, ανέλαβε σήμερα καθήκοντα ως γενικός γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC), του ομίλου των μεγαλύτερων εξαγωγέων πετρελαίου στον κόσμο.

Ο OPEC διόρισε δια βοής τον 52χρονο πολίτη του Κουβέιτ ως γενικό γραμματέα του οργανισμού σε ειδική συνεδρίαση τον Ιανουάριο. Ο Αλ Γκαΐς διαδέχεται τον Μοχάμαντ Μπαρκίντο, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο μήνα.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλες τις χώρες-μέλη μας και τους πολλούς εταίρους μας σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς ενεργειακό μέλλον που δεν αφήνει κανέναν πίσω», δήλωσε ο Αλ Γκαΐς σε τελετή στη Βιέννη.

Η καριέρα του στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου εκτείνεται σε 30 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος έξι υπουργών Πετρελαίου του Κουβέιτ και ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος για το διεθνές μάρκετινγκ στην Πετρελαϊκή Εταιρεία του Κουβέιτ.

Στον OPEC, ο Αλ Γκάις ήταν ηγετικό μέλος της αντιπροσωπείας της χώρας του, έχοντας προεδρεύσει της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου και της Μικτής Τεχνικής Επιτροπής του οργανισμού και των μη μελών παραγωγών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα