ΑΘΗΝΑ
23:38
|
01.02.2023
Δυσθεώρητες αυξήσεις στην συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση μη εγγραφής στην πλατφόρμα, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για 5 ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον θεσμό του προσωπικού γιατρού «εγκαινιάζει» η χώρα σήμερα Δευτέρα 1η Αυγούστου, με τη διαδικασία εγγραφής των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους να ξεκινά από αύριο με καταληκτική ημερομηνία εγγραφής την 5η Αυγούστου για όλες τις περιφέρειες της χώρας, πλην των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής δύο τρόπους:

1) Μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) Αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π. بينجو لعبة χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο

Για τις συγκεκριμένες περιφέρειες, οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και οι εγγραφές των γιατρών παρατείνονται μόνο για αυτές τις δύο περιοχές, έως τις 31 Αυγούστου 2022 σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ το σύστημα του προσωπικού γιατρού αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία αρχές του επόμενου έτους.

Οι πολίτες, οι οποίοι ήδη έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό λογίζονται ως εγγεγραμμένοι σε προσωπικό γιατρό για όλα τα σχετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν απαιτείται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Δυσθεώρητες αυξήσεις στην συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση μη εγγραφής

Κατά το το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, «από την 1/10/2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους».

Σημειώνεται ότι από την 1/1/2023 «τα ανωτέρω προβλεπόμενα φέρεται να προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του».

Ταυτόχρονα, ως «κίνητρο για την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό» παρουσιάζεται πως όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή ΕΣΗΕΑ στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Κούγια

Βίντεο τουρκικής απόπειρας εμβολισμού ελληνικού περιπολικού στο Φαρμακονήσι

Σύλληψη 4 ανηλίκων για το μαχαίρωμα 15χρονου

Φάντομ και Θεοδωρικάκος: Την ίδια μέρα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα