ΑΘΗΝΑ
23:26
|
19.09.2024
Τρένο συγκρούστηκε με αγελάδα και λίγο μετά εκτροχιάστηκε έξω απ' την Τιθορέα- Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρρευση του σιδηρόδρομου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διπλή ταλαιπωρία για τους περίπου 200 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1521, που έφυγε από το Λιανοκλάδι λίγο πριν τις 07:00 για την Αθήνα. Μισή ώρα μετά την αναχώρησή της από το Λιανοκλάδι, στον παλιό σταθμό του Ελευθεροχωρίου, συγκρούστηκε με αγελάδα και ακινητοποιήθηκε. Στο σημείο έφτασαν τεχνικοί του ΟΣΕ και μετά από έλεγχο το τρένο συνέχισε το ταξίδι του.

Όμως, δεκαπέντε λεπτά αργότερα, λίγο πριν μπει στον σταθμό της Τιθορέας, έφυγε από τα κλειδιά και εκτροχιάστηκε καθώς -όπως σημειώνουν οι επιβάτες- «είχαν ξεχασμένα τα κλειδιά προς τη νέα γραμμή με συνέπεια το τρένο να βρεθεί έξω από τις ράγες».

Αυτήν τη στιγμή οι επιβάτες παραμένουν στον σταθμό της Τιθορέας και περιμένουν να φτάσει το «Λευκό Βέλος» προκειμένου να επιβιβαστούν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες μετά την πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστησαν επιβάτες του πολυδιαφημισμένου «Λευκού Βέλους», την Πέμπτη, στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Παππάς, καταγγέλλει:

«Ο νέος εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, έξω από την Τιθορέα αυτή τη φορά, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ότι ο σιδηρόδρομος έχει καταρρεύσει με ευθύνη των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή. 200 επιβάτες, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, έγιναν σήμερα μάρτυρες αλλά και θύματα της τριετούς πολιτικής αποδιοργάνωσης και καταστροφής. Δεν είναι οι πρώτοι. Δυστυχώς, δεν θα είναι και οι τελευταίοι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΟΣΕ, εκτός από μια συγγνώμη, οφείλουν και εξηγήσεις για τη νέα αστοχία στα «κλειδιά» και για το αν λειτούργησε η τηλεδιοίκηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα