ΑΘΗΝΑ
10:53
|
27.09.2022
Οι κυβερνητικές επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα τροφοδοτούν ένα «βαρέλι δίχως πάτο» λέει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι επιδοτήσεις του κρατικού προϋπολογισμού για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πέρα από το ότι βγαίνουν πάλι από τις τσέπες του ελληνικού λαού, τροφοδοτούν ουσιαστικά ένα “βαρέλι δίχως πάτο» αναφέρει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.

«Μοναδικοί ωφελημένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας που, στο πλαίσιο της πολιτικής της “απελευθέρωσης” και της λεγόμενης πράσινης μετάβασης, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η σύσκεψη του Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά

Αφορμή έδωσαν οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αντι-περιφέρεια Κεφαλονιάς. Ο Μητσοτάκης μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εξαντλεί «τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αντιμετωπίσουμε την εισβολή του πληθωρισμού που προκαλεί ανασφάλεια».

«Μην έχουμε καμία αμφιβολία όμως ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλο βαθμό ανασφάλειας στην παγκόσμια οικονομία. Το κόστος ζωής, ο πληθωρισμός, είναι φαινόμενα τα οποία είναι παγκόσμια, χτυπούν και την ελληνική οικονομία, ροκανίζουν και το ελληνικό διαθέσιμο εισόδημα. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση, διά του κρατικού προϋπολογισμού, θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτήν την “εισβολή” του εισαγόμενου πληθωρισμού που μας δημιουργεί, σήμερα, αρκετά προβλήματα και αρκετούς βαθμούς ανασφάλειας» είχε αναφέρει στη σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Gharbzadegi: Η «Δυτικοπληξία» του Ιράν

Τι δεν μετρά το Ακροδεξιόμετρο;

Αλέξης Τσίπρας: Θα επανακρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ

Οι οικογένειες των 43 αγνοούμενων μαθητών στο Μεξικό απαιτούν δικαιοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα