ΑΘΗΝΑ
04:20
|
30.09.2022
Ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΛ και ισχυρός παράγοντας στα ελληνικά ΜΜΕ για πολλές δεκαετίες, πέθανε στον ύπνο του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι το 2017 πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), που τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη μετά το σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πέθανε στον ύπνο του.

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ.

Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος.

Από το 1972 εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Από το φθινόπωρο του 1983 πέρασε στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας Το Βήμα.

Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001.

Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε τα καθήκοντα γενικού διευθυντή και από τον Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του ΔΟΛ.

Χρημάτισε πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ελευθερία του Τύπου και το DNA της Ε.Ε.

Ο Κόρμπιν σπάει τους κανόνες του βρετανικού political correct

«Δεξιός θόρυβος στη Ρώμη»: Η νίκη Μελόνι στα διεθνή ΜΜΕ

Το Ιράν διαμαρτύρεται στον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα