ΑΘΗΝΑ
03:57
|
25.04.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι το Κρεμλίνο υποστηρίζει τις προσπάθειες της στρατιωτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ να «σταθεροποιήσει» την χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έφτασε στη Μιανμάρ σε επίσημη επίσκεψη η οποία σύμφωνα με την Μόσχα θα περιλαμβάνει συζητήσεις με την στρατιωτική κυβέρνηση για θέματα ασφάλειας και οικονομίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Λαβρόφ συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Μιανμάρ, Γούνα Μάουνγκ Λουίν, και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους λίγο μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα, Νάι Πι Τάου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε την στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ «φιλικό και μακροχρόνιο εταίρο», λέγοντας ότι οι δύο χώρες «έχουν μια πολύ σταθερή βάση για την οικοδόμηση συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων».

«Εκτιμούμε την παραδοσιακά φιλική φύση της εταιρικής μας σχέσης, η οποία δεν επηρεάζεται από καμία καιροσκοπική διαδικασία», δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία και η Μιανμάρ συνδέονται με δεκαετίες συνεργασίας καθώς και ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπάθειες της στρατιωτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ να «σταθεροποιήσει» την χώρα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα