ΑΘΗΝΑ
11:39
|
22.09.2024
Ένας 39χρονος λιμενεργάτης τραυματίστηκε το απόγευμα της Τρίτης κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 39χρονος λιμενεργάτης τραυματίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης φορτηγού πλοίου, στον εμπορικό λιμένα Θεσσαλονίκης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με αυτή, ο 39χρονος τραυματίστηκε στα πλευρά, αρχικά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση με αφορμή το ατύχημα εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία επισημαίνει ότι “η αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων και θανάτων πρέπει επιτέλους να σπάσει” τονίζοντας ότι

«Για τον ιδιωτικό πια Ο.Λ.Θ., στον οποίο εκτός από τα δυο πρόσφατα εργατικά ατυχήματα πέρσι το καλοκαίρι συνέβη κι ένα τραγικό θανατηφόρο, όπου ένας 59χρονος λιμενεργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του, είναι φανερό, ότι οι προανακρίσεις που δημοσιεύει η Διοίκησή του κάθε φορά ότι γίνονται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσ/κης, δε ρίχνουν φως στα αίτια των εργατικών ατυχημάτων. Δε δημοσιοποιούνται τα πορίσματά τους. Δε γνωρίζουμε ακόμη σε ποια φάση βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για το θανατηφόρο περσινό ατύχημα. Δε γνωρίζουμε αν κάποια μέτρα ασφαλείας χρήζουν βελτίωσης, αν έγινε αυτή ή όχι. Οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία – 2 νεκροί, 2 διασωθέντες

Οι εκλογές στη Σρι Λάνκα περνούν σε ιστορική δεύτερη καταμέτρηση

ΗΠΑ: 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από πυρά στην Αλαμπάμα

Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα