ΑΘΗΝΑ
10:40
|
10.05.2024
Το αεροπλάνο Boeing 747 που ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Βενεζουέλα δεσμεύτηκε στην Αργεντινή μετά από αίτημα των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ζήτησε την επιστροφή του μεταγωγικού αεροσκάφους Boeing 747-300M που έχει δεσμευτεί στην Αργεντινή έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Τώρα σκοπεύουν να κλέψουν το αεροπλάνο μας, όπως έκλεψαν το χρυσό μας στο Λονδίνο, όπως έκλεψαν από εμάς το [διυλιστήριο πετρελαίου] Citgo, κλέβουν ένα αεροπλάνο που ανήκει στη Βενεζουέλα … Δηλώνουμε την διαμαρτυρία μας για την επιστροφή του αεροπλάνου της Βενεζουέλας σε εμάς», δήλωσε ο Μαδούρο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προέτρεψε τις αρχές της Αργεντινής να κατασχέσουν το μεταγωγικό αεροσκάφος Boeing 747-300M, το οποίο ισχυρίζονται ότι μεταφέρθηκε στην βενεζουελάνικη αεροπορική εταιρεία Emtrasur από την ιρανική αεροπορική εταιρεία Mahan Air σε σύνδεση με τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.

«Όπως αναφέρεται στο ένταλμα κατάσχεσης, τον Οκτώβριο του 2021 ή γύρω στον Οκτώβριο του 2021, η Mahan Air παραβίασε την Προσωρινή Εντολή Άρνησης και τους νόμους περί ελέγχου των εξαγωγών των ΗΠΑ όταν μετέφερε την επιμέλεια και τον έλεγχο του αεροσκάφους τύπου Boeing στην Emtrasur χωρίς την άδεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ», ισχυρίστηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Το αεροσκάφος έχει δεσμευθεί στην Αργεντινή από τις 19 Ιουλίου ενώ από τα 19 μέλη του πληρώματος, τέσσερις Ιρανοί και 3 Βενεζουελάνοι παραμένουν επίσης στην Αργεντινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα