ΑΘΗΝΑ
19:08
|
03.05.2024
Σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει περιοχές της Βόρειας Ιαπωνίας, με τρεις ανθρώπους να αγνοούνται μέχρι στιγμής και χιλιάδες να εκκενώνουν τις επαρχίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αγνοούνται και χιλιάδες διατάχθηκαν να απομακρυνθούν την Πέμπτη στη βόρεια Ιαπωνία μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή, πλημμύρισαν δρόμους και προκάλεσαν την υπερχείλιση των ποταμών στις όχθες τους σε ορισμένες περιοχές.

Πάνω από 500 mm (19 ίντσες) βροχής έχουν πέσει σε μια περιοχή του νομού Νιιγκίτα έως τη 1:00 μ.μ. (04:00 GMT), μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας, ωθώντας τις αρχές να εκδώσουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προειδοποιήσεων για καταστροφές σε ορισμένες περιοχές.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στις γέφυρες και οι δρόμοι πλημμύρισαν, όπως έδειξαν τα τηλεοπτικά πλάνα. Η υπηρεσία κατά μήκος ενός τμήματος μιας υπερταχείας γραμμής τρένου Shinkansen ανεστάλη.

Περίπου 500.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν στις επαρχίες Νιιγκάτα, Ισικουάγα και Γιαμαγκάτα, δήλωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Καταστροφών, αλλά δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα. Η υπηρεσία προτρέπει τους ανθρώπους σε περιοχές που κινδυνεύουν, όπως κοντά σε γκρεμούς ή ποτάμια, να ακολουθούν τις πληροφορίες εκκένωσης που εκδίδονται από τις τοπικές αρχές.

Αν και οι πληγείσες περιοχές είναι σε μεγάλο βαθμό αγροτικές, φιλοξενούν επίσης πολλά εργοστάσια.

Η μεγάλη εταιρεία κατασκευής τσιπ Renesas Electronics Corp (6723.T) ανέστειλε προσωρινά τις εργασίες στο εργοστάσιό της στη Γιαμαγκάτα, στη βόρεια Ιαπωνία, αφού οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά είπαν ότι οι εργασίες επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς.

Η Technoflex Corporation ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την παραγωγή σε εργοστάσιο στο Μουρακάμι λόγω διακοπής ρεύματος και πλημμύρας μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Τέμπη-«Ένα Χρόνο Μετά»: Το νέο τραγούδι των Κότσιρα και Κόμη Χ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα