ΑΘΗΝΑ
14:57
|
13.08.2022
Τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 130.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από τον Ιούνιο με την επίσημη ανεργία στο 3,5%. Στην πραγματικότητα πρόκειται για….«μαγική εικόνα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιορισμό της επίσημης ανεργίας στο 3,5% και δημιουργία 528.000  νέων θέσεων απασχόλησης σε μία κατακερματισμένη αγορά εργασίας με κουτσουρεμένα δικαιώματα, επιδόματα και εντατικές υπερωρίες που συχνά μένουν απλήρωτες, κατέγραψε για τον μήνα Ιούλιο το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του σημειώνεται πως τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν 130.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από τον Ιούνιο και οι περισσότερες από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Μπράιαν Κούλτον επικεφαλής οικονομολόγων στον οίκο χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης Φιτς (Fitch) εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία «δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ετήσιο ρυθμό της τάξης των 6 εκατομμυρίων» που θεωρείται τριπλάσιος από αυτό που καταγράφεται συνήθως μία συνηθισμένη χρονιά. Όμως το 2022 δεν είναι μία «συνηθισμένη» χρονιά αλλά η δεύτερη από την έναρξη της πανδημίας που εξαφάνισε από το 2020 και έπειτα, ειδικά στις ΗΠΑ εκατομμύρια θέσεις εργασίας…

Ο Κούλτον κατά τα άλλα, χρησιμοποίησε το στοιχείο της δημιουργίας μερικών εκατοντάδων θέσεων εργασίας για να ωραιοποιήσει την εικόνα της αμερικανικής οικονομίας που πλήττεται εδώ και μήνες από αυξημένο πληθωρισμό που τρέχει με ρεκόρ 40ετίας.

«Ύφεση; Ποια ύφεση;» αναρωτήθηκε ο Κούλτον «ξεχνώντας» πως εδώ και μήνες εκατομμύρια Αμερικανοί δανειολήπτες δυσκολεύονται να πληρώσουν τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, μετά και από την πρόσφατη αύξηση του επιτοκίου κατά 0,75% που συνολικά έχει διαμορφώσει το βασικό επιτόκιο στο 2,25%…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρτα: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

Πέθανε ο γλύπτης Κώστας Ρόθος

«Τις πταίει» για τις παρακολουθήσεις; Πάντα οι «παθολογίες», ουδέποτε η κυβέρνηση

Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα