ΑΘΗΝΑ
20:18
|
25.09.2022
Μετά την αύξηση των κρουσμάτων, οι ΗΠΑ κηρύσσουν το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κήρυξε το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία μετά από μια απότομη αύξηση στο αριθμό των κρουσμάτων.

Η απόφαση θα επιταχύνει τη διανομή εμβολίων, θεραπειών και ομοσπονδιακών πόρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και έρχεται λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε τον υψηλότερο συναγερμό έκτακτης ανάγκης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 6.600 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους. Το ένα τέταρτο από αυτά τα κρούσματα εμφανίστηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία κήρυξε τη δική της κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της νόσου την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο πολιτείες με τον επόμενο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων – η Καλιφόρνια και το Ιλινόις – κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Περισσότερα από 26.000 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε όλο τον κόσμο φέτος, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Ορισμένοι ειδικοί στη δημόσια υγεία έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η κήρυξη έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να στιγματίσει περαιτέρω την ασθένεια. Αν και ο καθένας μπορεί να κολλήσει την ευλογιά των πιθήκων, το ξέσπασμα έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό μεταξύ ανδρών που έχουν ομόφυλες σεξουαλικές επαφές.

Αλλά δεν είναι καθαρά μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΝ) και μπορεί επίσης να μεταδοθεί από στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.

Ο ιός συνήθως προκαλεί εξανθήματα που μοιάζουν με σπυράκια, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν κνισμό, είναι επώδυνα και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα. Οι λοιμώξεις είναι συνήθως ήπιες και εξαφανίζονται από μόνες τους σε ενήλικες ασθενείς χωρίς θεραπεία ή νοσηλεία – αλλά ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει ότι τα ποσοστά θνησιμότητας από τη νόσο δείχνουν υψηλότερα στα μικρά παιδιά.

Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και αλλού έχουν συστήσει ότι τα άτομα που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών, καθώς και ορισμένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης – θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά προτεραιότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τηλεκατευθυνόμενο σύστημα διάλυσης πλήθους στη Δυτική Όχθη

Απαγορεύεται το καθάρισμα στο εθνικό μουσείο της Ολλανδίας

Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Κιργιστάν-Τατζικιστάν

Ανοιχτή επιστολή Μαδούρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα