ΑΘΗΝΑ
14:00
|
13.08.2022
Το Predator «έφαγε» τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Παρελθόν και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, εν μέσω του σάλου που έχει προκληθεί για το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων με τη χρήση του λογισμικού Predator.

H παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Μαξίμου αναφέρουν ότι η παραίτηση κρίθηκε ως η καλύτερη λύση εξαιτίας της «τοξικότητας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του, που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης».

Ο 43χρονος δικηγόρος και αγαπημένος εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το περιβάλλον της οικογένειας, ήταν εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Βρίσκονταν κοντά του από το 2004 όταν κατέβηκε για πρώτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής, τον ακολούθησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος, εργάστηκε για την καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ, και τα τελευταία χρόνια κατείχε της θέση της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργικού γραφείου.

Κυβερνητικές πηγές: «Παραίτηση για το κλίμα τοξικότητας, όχι για το Predator»

Κυβερνητικές πηγές διατείνονται ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη δεν έχει σχέση με το λογισμικό Predator. Τουναντίον, οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του».

«Ο κ. Δημητριάδης», όπως εξηγούν οι αρμόδιες πηγές από την κυβέρνηση, «παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα». Τέλος, διευκρινίζουν πως «είναι γνωστό ότι αυτές είναι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ο χρόνος παραμονής είναι 1-1,5 χρόνος».

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Ραγδαίες εξελίξεις λαμβάνει το ζήτημα των παρακολουθήσεων, καθώς μετά την ομολογία ενοχής και την παραίτηση του γενικού γραμματέα Γρηγόρη Δημητριάδη, συνεχίζεται το μπαράζ παραιτήσεων κυβερνητικών προσώπων. Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Η παραίτηση του έγινε αποδεκτή, όπως λένε οι πληροφορίες μέχρι στιγμής. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τις πταίει» για τις παρακολουθήσεις; Πάντα οι «παθολογίες», ουδέποτε η κυβέρνηση

Ένταλμα έρευνας Τραμπ: Τι βρήκαν οι πράκτορες του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο;

Και επίσημο «ευχαριστώ» από την Ταϊβάν προς τις ΗΠΑ

Το «αντάρτικο» της Αγιούσο για το ρεύμα υπονομεύει την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα