ΑΘΗΝΑ
14:03
|
13.08.2022
«Αν δεν εξοικονομήσουμε πολύ και δεν προμηθευτούμε επιπλέον φυσικό αέριο θα έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής δικτύου της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Γερμανοί θα πρέπει να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά τουλάχιστον 20% για να αποφύγουν τις ελλείψεις φυσικού αερίου μέχρι τον Δεκέμβριο λόγω της πτώσης των ροών ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής δικτύου της Γερμανίας, Κλάους Μιούλερ.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom έχει μειώσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στο 20% της χωρητικότητας, αυξάνοντας την πίεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εξοικονομήσει φυσικό αέριο για το χειμώνα.

Ο Μιούλερ προειδοποίησε ότι η Γερμανία θα πρέπει επίσης να μειώσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες κατά 20% και να εισαγάγει 10 έως 15 γιγαβατώρες φυσικού αερίου για να αποφύγει τις ελλείψεις. «Αν δεν εξοικονομήσουμε πολύ και δεν προμηθευτούμε επιπλέον φυσικό αέριο θα έχουμε πρόβλημα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης για το φυσικό αέριο, τα νοικοκυριά θα έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση κρίσης στην παροχή φυσικού αερίου, αλλά ο Μιούλερ σημείωσε ότι η ιεράρχηση δεν σημαίνει ότι τα νοικοκυριά μπορούν να θερμανθούν υπερβολικά σε αυτήν την κατάσταση. «Προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, νομίζω ότι τα μέτρα λιτότητας για τα νοικοκυριά είναι θεμιτά», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρτα: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

Πέθανε ο γλύπτης Κώστας Ρόθος

Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Ξηρασία και απόγνωση στον Ρήνο – Οι Γερμανοί «αναπολούν» τις πλημμύρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα