ΑΘΗΝΑ
08:43
|
26.04.2024
Εθελοντές εκ των έσω αντί για προσλήψεις από την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού στις υπηρεσίες εδάφους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τρεις μήνες η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas «παρακαλεί» στελέχη της να εγκαταλείψουν τις διευθυντικές θέσεις τους και να εργαστούν ως χειριστές αποσκευών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες εδάφους. Ολοφάνερα ο αερομεταφορέας της Αυστραλίας αποκλείει την επιλογή των προσλήψεων και καταφεύγει στην αναζήτηση τουλάχιστον 100 εθελοντών από τα διευθυντικά της στελέχη για να εργαστούν στις υπηρεσίες εδάφους των αερολιμένων του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης.

Σε υπόμνημα προς τα στελέχη της εταιρείας που δημοσίευσε η Qantas Monday ο γενικός διευθυντής Κόλιν Χιούζ αναφέρει ότι τα νέα καθήκοντα των εθελοντών περιλαμβάνουν τη φόρτωση και εκφόρτωση αποσκευών, καθώς και τη μεταφορά οχημάτων με αποσκευές στα αεροπλάνα και μεταξύ των τερματικών σταθμών. Οι υποψήφιοι πρέπει να μπορούν να μετακινούν βαλίτσες βάρους έως και 32 κιλών, όπως διευκρινίζεται στο υπόμνημα.

«Τα υψηλά επίπεδα της εποχικής γρίπης και η έξαρση του νέου κορονοϊού σε όλη την κοινότητα, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη στενότητα στην αγορά εργασίας, καθιστούν την εξεύρεση πόρων μια πρόκληση για τον κλάδο μας», αναφέρει το μέιλ του Χιούζ, το οποίο αναδημοσιεύει το BBC. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η επιχειρησιακή απόδοση της αεροπορικής εταιρείας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών της ή στα πρότυπά της – και διαβεβαίωσε ότι «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Προτείνουμε κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν, όταν περίπου 200 μέλη του προσωπικού των κεντρικών γραφείων είχαν βοηθήσει στα αεροδρόμια κατά τις περιόδους αιχμής του Πάσχα».

Ωστόσο, γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια των λοκντάουν απολύθηκαν τουλάχιστον 1.600 χειριστές αποσκευών από την Qantas, με την υπηρεσία να ανατίθεται σε εργολάβους, μια απόφαση που το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε παράνομη. Η Qantas δεσμεύτηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο που πέρασε η εταιρεία της Αυστραλίας ακύρωσε το 8,1% των προγραμματισμένων πτήσεων εσωτερικού, καθιστώντας την τον λιγότερο αξιόπιστο αερομεταφορέα της χώρας. Η Qantas ελπίζει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προγραμματίζοντας λιγότερες πτήσεις τον επόμενο μήνα και ίσως προσλαμβάνοντας περισσότερο προσωπικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα