ΑΘΗΝΑ
23:42
|
05.10.2022
Η χρηματοδότηση έχει σκοπό την ανάπτυξη υποδομών μεταφορών που θα εξυπηρετούν τόσο πολιτικές όσο και στρατιωτικές ανάγκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Μεταφορών της Λετονίας ανακοίνωσε σήμερα πως υπέγραψε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA) σύμφωνα με την οποία το σιδηροδρομικό έργο Rail Baltica έλαβε χρηματοδότηση στρατιωτικής κινητικότητας ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Στρατιωτικής Κινητικότητας κατά την περίοδο 2021-2027.

Πρόκειται για την πρώτη χρηματοδότηση που χορηγείται στη Λετονία από το νέο είδος βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη-μέλη για την ανάπτυξη υποδομών μεταφορών, οι οποίες θα εξυπηρετούν ταυτόχρονα τόσο τις πολιτικές όσο και τις στρατιωτικές ανάγκες.

Η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως στόχο να διευκολύνει την κυκλοφορία των στρατιωτικών στρατευμάτων και πόρων, καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εν εξελίξει έργο Rail Baltica, το οποίο θα συνδέει την Φινλανδία, την Εσθονία, την Λετονία και την Λιθουανία με την Πολωνία, ενσωματώνει ήδη τις απαιτήσεις στρατιωτικής κινητικότητας στη φάση ανάπτυξής του για την πλήρη βελτιστοποίηση της χρήσης των κονδυλίων. Η στήριξη του Ταμείου Στρατιωτικής Κινητικότητας ανέρχεται στο 50% του συνολικού ποσού του έργου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Προειδοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ για τη «συνύπαρξη» γρίπης και κορονοϊού

Λουκέτο σε βενζινάδικο της Αγ. Παρασκευής μετά από πλαστές αποδείξεις

Ούτε το Λονδίνο αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα