ΑΘΗΝΑ
00:25
|
06.10.2022
«H αγορά είναι απελευθερωμένη, ανταγωνιστική και εξαιρετικά εντατική» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία μπορεί να εξάγει 70 εκατομμύρια τόνους σιτηρών και οσπριοειδών από την φετινή και την περσινή συγκομιδή, κάτι που θα απαιτούσε την εξαγωγή τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων τόνων κάθε μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της χώρας, Μικόλα Σόλσκι.

«Έχουμε ακόμα περίπου 18 έως 19 εκατομμύρια τόνους αγαθών που έχουν απομείνει από την προηγούμενη σεζόν. Εννοώ ότι πρέπει να εξάγουμε περίπου 70 εκατομμύρια τόνους προϊόντων κατά την διάρκεια του έτους, πριν από την επόμενη συγκομιδή. Πρόκειται για περίπου 5 εκατομμύρια τόνους το μήνα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό, αλλά οι ουκρανικές επιχειρήσεις και οι αντίστοιχοι οργανισμοί είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Μπορούν να το κάνουν αν δεν δημιουργηθούν εμπόδια για αυτούς», δήλωσε ο υπουργός.

Εχθές, το υπουργείο αύξησε την πρόβλεψη της ουκρανικής συγκομιδής σιτηρών και οσπριοειδών κατά 5 με 7 εκατομμύρια τόνους από 60 εκατομμύρια σε 65 – 67 εκατομμύρια τόνους το 2022. Από αυτόν τον αριθμό, 50 εκατομμύρια τόνοι θα μπορούσαν να εξαχθούν ως γεωργικές πρώτες ύλες ή μεταποιημένα προϊόντα, όπως φυτικά έλαια και άλευρα, σύμφωνα με τον Μικόλα Σόλσκι.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι εκτός από την απεμπλοκή των θαλάσσιων λιμένων, η Ουκρανία αύξησε τις γεωργικές εξαγωγές μέσω οδικών, σιδηροδρομικών, και ποτάμιων μεταφορών σε 3 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο. «Οι φορείς μεταφορών, οι επιχειρήσεις και το Υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία είναι ενεργοί και η αγορά είναι απελευθερωμένη, ανταγωνιστική και εξαιρετικά εντατική», δήλωσε ο Σόλσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Προειδοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ για τη «συνύπαρξη» γρίπης και κορονοϊού

Λουκέτο σε βενζινάδικο της Αγ. Παρασκευής μετά από πλαστές αποδείξεις

Ούτε το Λονδίνο αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα