ΑΘΗΝΑ
16:37
|
23.04.2024
Η εταιρεία ζήτησε από τους προμηθευτές της στο νησί να συμμορφωθούν με τον μακροχρόνιο κανονισμό μετά την παρακράτηση αποστολών της Apple για έλεγχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πασίγνωστος τεχνολογικός κολοσσός Apple φέρεται να ζήτησε από προμηθευτές με έδρα την Ταϊβάν να επισημαίνουν τα προϊόντα τους ως παραγόμενα στην Κίνα, σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με τους κινεζικούς τελωνειακούς ελέγχους έπειτα από την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, η Apple ζήτησε από τους κατασκευαστές στο νησί να επισημαίνουν τα εξαρτήματα που προορίζονται για την ηπειρωτική Κίνα ως κατασκευασμένα στην «Κινεζική Ταϊπέι» ή «Ταϊβάν, Κίνα». Οι ετικέτες απαιτούνται προκειμένου να συμμορφώνονται με έναν μακροχρόνιο αλλά προηγουμένως μη εφαρμοζόμενο κανονισμό που απαιτεί από τα εισαγόμενα αγαθά να αναφέρουν ότι το νησί αποτελεί μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η φράση «Made in Taiwan» μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις, πρόστιμα, ακόμη και στην απόρριψη μιας ολόκληρης αποστολής σύμφωνα με τον κανονισμό. Πράγματι, το αίτημα της Apple έρχεται αφού οι αποστολές από την Ταϊβάν σε μία από τις εγκαταστάσεις του συναρμολογητή iPhone, Pegatron, στην Κίνα παρακρατήθηκαν για έλεγχο την Πέμπτη ώστε να διαπιστωθεί εάν το έντυπο διασάφησης εισαγωγής ή τα χαρτοκιβώτια φέρουν τις κατάλληλες ενδείξεις.

Ωστόσο, αυτό παρουσιάζει δίλημμα για τους προμηθευτές που πρέπει να στείλουν υλικά ή εξαρτήματα από την Ταϊβάν στην Κίνα, καθώς η ίδια η Ταϊβάν απαιτεί όλες οι εξαγωγές να επισημαίνονται με το σημείο προέλευσης, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φέρουν την λέξη «Ταϊβάν» ή το επίσημο όνομα του νησιού, «Δημοκρατία της Κίνας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Αντιπρόεδρος Ελλήνων Κτηνοτρόφων: Έως και 4 ευρώ πιο ακριβό το αρνί φέτος

Το TikTok προειδοποιεί ότι η απαγόρευση των ΗΠΑ «θα καταπατούσε την ελευθερία του λόγου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα