ΑΘΗΝΑ
22:09
|
26.04.2024
Τη δόξα του Κωστή Χατζηδάκη ζήλεψε η υπουργός Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αλήστου μνήμης πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου, υπουργού Παιδείας τον Νοέμβριο του 2014, να καλυφθούν οι ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία με δωρεάν εργασία με αντάλλαγμα μόρια που θα τους βοηθούσαν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες προσλήψεων, φαίνεται πως ζήλεψε η Νίκη Κεραμέως.

Ενθουσιασμένη ίσως και από την περσινή έμπνευση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να πληρώνονται οι εργαζόμενοι τις υπερωρίες τους με ρεπό, η υπουργός Παιδείας έρχεται να δρέψει κι αυτή τις δικές της δάφνες, στον μαραθώνιο της απλήρωτης εργασίας, πάντα βέβαια για την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών». 

Συγκεκριμένα, τη λειτουργία «εκπαιδευτικών ομίλων» μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, ο χρόνος απασχόλησης των εκπαιδευτικών – υπεύθυνων των ομίλων δεν θα προσμετράται στο εργασιακό τους ωράριο, αλλά θα συνεκτιμάται κατά την ατομική τους αξιολόγηση.

Όπως αναφέρει το άρθρο 89 του ν. 4823/2021: «Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, μετά από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων ή εκπαιδευτικού/εκπαιδευτικών που έχουν τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα ή με δική του πρωτοβουλία, δύναται να αποφασίζει τη συγκρότηση και λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Σχολικού Συμβουλίου και της οικείας δημοτικής αρχής. Οι εκπαιδευτικοί όμιλοι των δημοτικών σχολείων δύναται να συγκροτούνται και να λειτουργούν και κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος της σχολικής μονάδας… Ο χρόνος που οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Ομίλων αφιερώνουν στην οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών ομίλων δεν προσμετράται στο εργασιακό τους ωράριο, αλλά συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους, καθώς και κατά την επιλογή τους ως στελεχών εκπαίδευσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα