ΑΘΗΝΑ
00:33
|
06.10.2022
Οι φωτορεπόρτερ διεκδικούν επαναπρόσληψη των απολυθέντων και την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόλυση ακόμη ενός συναδέλφου τους μέλους της «Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας» από το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕnews καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Επιτροπή Αγώνα Φωτορεπόρτερ».

Θύμα της εργοδοσίας έπεσε ο Παναγιώτης Τζάμαρος. Πρόκειται για την  δεύτερη απόλυση μέσα σε τρεις μήνες, οπότε είχε απολυθεί εκδικητικά για τη συνδικαλιστική του δράση ο συνάδελφός του, Γιάννης Δημητρόπουλος.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Φωτορεπόρτερ, η νέα απόλυση  «έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων μεθοδεύσεων του πρακτορείου να διώξει εργαζόμενους που θεωρεί αντιδραστικούς ή ακριβούς και να τους αντικαταστήσει με νέους φωτορεπόρτερ ή πρακτικάριους».

Οι συνθήκες εργασίας των περισσότερων φωτογράφων που καλύπτουν ειδησεογραφία είναι ιδιαίτερα επίπονες, σκληρές και οι αμοιβές πολύ χαμηλές. Αρκετά πρακτορεία αποφεύγουν να καλύψουν ακόμη και τα καύσιμα που καταναλώνουν οι φωτορεπόρτερ για να καλύψουν τα θέματα εντός ή εκτός πόλης, εντός ή εκτός συνόρων.

Οι φωτορεπόρτερ διεκδικούν επαναπρόσληψη των απολυθέντων, την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις καθώς και την υποχρεωτική εφαρμογή τούς και αποπομπή όλων των εργοδοτών από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Λουκέτο σε βενζινάδικο της Αγ. Παρασκευής μετά από πλαστές αποδείξεις

Βλέπουν «γκάφα» Μηταράκη στο βίντεο για την τουρκική ακτοφυλακή

Βρήκαν ηλικιωμένη νεκρή, σε στέρνα στην Πρέβεζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα