ΑΘΗΝΑ
00:45
|
06.10.2022
Η θερινή ραστώνη στη βουλή θα διακοπεί στις 22 Αυγούστου με κύρια αφορμή το σκάνδαλο παρακολουθήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για άμεση συζήτηση της υπόθεσης της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη στη βουλή δέχθηκε εν μέρει σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής στις 22 αντί στις 31 Αυγούστου προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ολομέλεια.

Παράλληλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε γραπτώς στον αρχηγό του ΠΑΣΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, που είχε αντιδράσει στην παρακολούθηση του κινητού του από την ΕΥΠ, αναφέροντας:

«Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επι-σύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η Κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται.

Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.

Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Προειδοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ για τη «συνύπαρξη» γρίπης και κορονοϊού

Ούτε το Λονδίνο αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών…

Βλέπουν «γκάφα» Μηταράκη στο βίντεο για την τουρκική ακτοφυλακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα