ΑΘΗΝΑ
02:39
|
24.04.2024
Μόλις ένα 24ωρο πριν τις έρευνες που έχει εξαγγείλει η Άγκυρα με το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα πρόκληση προχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί, η Τουρκία με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πραγματοποιεί υπερπτήση σε ύψος 21.000 ποδιών πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα.

Η νέα υπερπτήση έρχεται μόλις ένα 24ωρο πριν από την ημέρα που η Τουρκία έχει εξαγγείλει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο με το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν», με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος από την Άγκυρα να επιδίδεται σε ένα νέο προκλητικό παραλήρημα.

«Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα», σημείωσε ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Τα σενάρια για τις κινήσεις του «Αμπντουλχαμίντ Χαν», κάνουν λόγο για τις περιοχές βόρεια της Κύπρου, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση να κινηθεί είτε εντός της τουρκικής ΑΟΖ, είτε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο νότια τουρκικά παράλια και το βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Μεγαλύτερη, φυσικά, ανησυχία προκαλεί η πιθανότητα το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο, πραγματοποιώντας επιχείρηση εξόρυξης υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ, νότια της Κρήτης ή των Δωδεκανήσων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα