ΑΘΗΝΑ
07:26
|
17.05.2024
Η χώρα πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παραγγελία για εξαγωγές χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν έκανε την πρώτη του επίσημη παραγγελία για εισαγωγές χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να επιτρέψει στο Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν παραλύσει την οικονομία της χώρας.

Η παραγγελία, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί ένα πρώτο βήμα ώστε να αρχίσει το Ιράν να συναλλάσσεται μέσω ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που παρακάμπτουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που κυριαρχείται από το δολάριο. Το Tasnim δεν διευκρίνισε ποιο κρυπτονόμισμα χρησιμοποιήθηκε στη συναλλαγή.

«Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η χρήση κρυπτονομισμάτων και έξυπνων συμβολαίων θα χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό εμπόριο με τις χώρες-στόχους», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου στο Twitter.

Το Ιράν είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες που δεν έχουν ακόμη αγκαλιάσει την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων, η οποία γεννήθηκε το 2008 ως εργαλείο πληρωμών με στόχο την διάβρωση του κυβερνητικού ελέγχου στη χρηματοδότηση και τις οικονομίες.

Πέρυσι, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 4,5% όλων των εξορύξεων bitcoin πραγματοποιούνταν στο Ιράν, εν μέρει ως αποτέλεσμα της φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει το Ιράν να κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά εισαγωγών και να μειώσουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα