ΑΘΗΝΑ
16:38
|
04.05.2024
Οι ασκήσεις επιδιώκουν την ενίσχυση της συνεργασίας στους στρατούς ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας στη διεκπεραίωση επιχειρησιακών σχεδίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Γιανμπού της δυτικής Σαουδικής Αραβίας ξεκινούν τα κοινά γυμνάσια Αμερικανών και Σαουδαράβων στρατιωτών στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων «Native Fury 22» και στον απόηχο της πρόσφατης έγκρισης σημαντικού εξοπλιστικού πακέτου εκατοντάδων πυραύλων Πάτριοτ από την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν ύψους άνω των 3 δισ. δολαρίων.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα Σαουδάραβας στρατιωτικός αξιωματούχος εξήγησε πως οι ασκήσεις έχουν ως βασικό στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στους στρατούς ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας σε ό,τι αφορά τη διεκπεραίωση κοινών επιχειρησιακών σχεδίων και περαιτέρω βελτίωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας του στρατού της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι η όγδοη φορά πραγματοποίησης των γυμνασίων Native Fury.

Τα συγκεκριμένα γυμνάσια πραγματοποιούνται περίπου εννιά μήνες πριν τις στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας που είναι γνωστές με την επωνυμία Eagle Resolve 23  και προγραμματίζονται για τον Μάιο-Ιούνιο του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα