ΑΘΗΝΑ
19:56
|
08.07.2024
Παρά λίγο να θρηνήσουμε ακόμα δύο γυναίκες θύματα της δολοφονικής ενδοοικογενειακής βίας, στο Βόλο και στη Χίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο σοβαρές καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς δύο σύζυγοι απείλησαν τις συντρόφους τους με δολοφονία, κρατώντας μάλιστα ο ένας κατσαβίδι και ο άλλος κυνηγετική καραμπίνα.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μία 24χρονη στον Βόλο, καθώς ο 34χρονος σύντροφός της την τρομοκράτησε με κατσαβίδι, απειλώντας να τη σκοτώσει και λέγοντάς της ότι θα της συνέβαινε, «ό,τι και στις άλλες γυναίκες, που δείχνουν οι ειδήσεις», ενώπιον μάλιστα του ανήλικου παιδιού τους.

Κατά τη διάρκεια του καβγά, ο 34χρονος δημοτικός υπάλληλος σε περιφερειακό δήμο της Μαγνησίας, χτύπησε την 24χρονη και πέταξε στο πάτωμα ένα βάζο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η γυναίκα στο πόδι.

Ο 34χρονος κάθισε τη Δευτέρα στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας, ενδοοικογενειακής σωματική βλάβης, εξύβρισης και απειλής. Ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή της δίκης, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και το δικαστήριο την ανέβαλε για την Τρίτη, ενώ έχει διαταχθεί η κράτησή του.

Συναγερμός σήμανε χθες και στη Χίο, όταν μια γυναίκα τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο πρώην σύντροφός της βρισκόταν έξω από το σπίτι της οπλισμένος με μια καραμπίνα και απειλούσε να τη σκοτώσει.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, οι οποίοι εντόπισαν τον ένοπλο άνδρα σε μια δημοτική οδό δίπλα στο σπίτι της γυναίκας, έχοντας στην κατοχή του το όπλο με τέσσερα φυσίγγια.

Μετά από σχετική διαπραγμάτευση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς την καραμπίνα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε επίσης, μαχαίρι συνολικού μήκους 27,5 εκατοστών.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, για την κατοχή του όπλου (καραμπίνα) δεν πληρούνταν προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Η καραμπίνα, τα μαχαίρια, τα ναρκωτικά, τα φυσίγγια και η ζυγαριά ακριβείας κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μύκονος: Διάσωση ναυαγού στη Ρήνεια (video)

Ελεύθεροι οι «αυτόκλητοι σερίφηδες» του Έβρου

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα- Αναφορές για 36 νεκρούς

Δήμος Αθηναίων: Ζητά διερεύνηση ποινικών ευθυνών αστυνομικών για την κακοποίηση 15χρονου στα Προσφυγικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα