ΑΘΗΝΑ
23:32
|
28.09.2022
Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προειδοποίησε πως οποιοδήποτε τέτοιο εργοστάσιο θα θεωρηθεί στρατιωτικός στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε σήμερα στον ισχυρισμό του πρέσβη της Ουκρανίας στην Τουρκία, Βασίλ Μποντνάρ, σύμφωνα με τον οποίο στην Ουκρανία πρόκειται να κατασκευαστεί τουρκικό εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ, προειδοποιώντας πως οποιοδήποτε τέτοιο εργοστάσιο θα θεωρηθεί στρατιωτικός στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις.

 «Το ίδιο το γεγονός της δημιουργίας μιας τέτοιας εγκατάστασης, η οποία, φυσικά, θα γίνει αμέσως στόχος αποστρατιωτικοποίησης», δήλωσε ο Πεσκόφ, «πιθανότατα θα παρατείνει μόνο τα δεινά των Ουκρανών, αλλά δεν θα βοηθήσει να αποφευχθεί ο στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ο Βασίλ Μποντνάρ ανακοίνωσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο RBC Ukraine ότι «Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η κυβέρνηση ενέκρινε την διμερή συμφωνία και την έστειλε στο κοινοβούλιο για επικύρωση, την συμφωνία για την κατασκευή του ίδιου του εργοστασίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό, λέει ο Πρόεδρος του Ιράν

Ο «Ίαν» σαρώνει τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντα

Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία τα δημοψηφίσματα, λέει η Μόσχα

ΥΠ.ΕΞ: «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα