ΑΘΗΝΑ
01:38
|
29.09.2024
Οι εργαζόμενοι των βρετανικών ταχυδρομείων εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκεται τους τελευταίες μήνες η Μεγάλη Βρετανία καθώς απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι των ταχυδρομείων για τους προσεχείς μήνες. Οι Βρετανοί ταχυδρομικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν τετραήμερες απεργίες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθούς, σηματοδοτώντας την τελευταία ανακοίνωση εργατικής δράσης στη χώρα καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Η άνοδος των τιμών και η στάσιμη αύξηση των μισθών ανάγκασαν τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους σε βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων και των αεροπορικών εταιρειών, να απεργήσουν ή να κάνουν στάσεις εργασίας, καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής εδώ και δεκαετίες.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Επικοινωνία που εκπροσωπεί το προσωπικό του ταχυδρομικού ομίλου Royal Mail (RMG.L) δήλωσε ότι περισσότεροι από 115.000 ταχυδρομικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν απεργία στις 26 και 31 Αυγούστου καθώς και στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Εάν η απεργία συνεχιστεί, θα είναι η μεγαλύτερη εργατική δράση που έλαβαν οι εργαζόμενοι αυτό το καλοκαίρι στη Βρετανία, ανέφερε το συνδικάτο.

«Κανείς δεν παίρνει την απόφαση για απεργία ελαφρά, αλλά οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι πιέζονται στα άκρα», δήλωσε ο Ντέιβ Γουόρντ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου. «Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι δεν θα δεχτούν ευγενικά το βιοτικό τους επίπεδο να χτυπηθεί από άπληστους επιχειρηματίες που δεν έχουν καμία επαφή με τη σύγχρονη Βρετανία».

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 10% αργότερα αυτό το έτος, αλλά η κυβέρνηση προέτρεψε τις επιχειρήσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στους διακανονισμούς αμοιβών για να αποφύγουν να τροφοδοτήσουν αυτό που λέει ότι θα ήταν μια πληθωριστική σπείρα.

Η Royal Mail, ένας από τους παλαιότερους ταχυδρομικούς ομίλους στον κόσμο, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες για οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε από τις προτεινόμενες απεργίες.

Η εταιρεία είπε ότι είχε προσφέρει αύξηση μισθού 5,5% για τους εργαζομένους της κατηγορίας CWU, τη μεγαλύτερη αύξησή της εδώ και χρόνια. Όμως το συνδικάτο υποστηρίζει ότι αυτό θα οδηγήσει σε «δραματική μείωση» του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων λόγω του πληθωρισμού

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα