ΑΘΗΝΑ
14:20
|
09.12.2022
Οι αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας έχουν ήδη ταυτοποιήσει 116 ιούς πολιομυελίτιδας από 19 δείγματα λυμάτων από την αρχή του χρόνου στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας για παιδιά ηλικίας 1-9 ετών σε περίπου 900.000 οικογένειες ξεκινούν στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, μετά την ραγδαία μετάδοση του ιού για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας έχουν ήδη ταυτοποιήσει 116 ιούς πολιομυελίτιδας από 19 δείγματα λυμάτων από την αρχή του χρόνου στο Λονδίνο εκδίδοντας την πρώτη προειδοποίηση για την επανεμφάνιση της νόσου τον περασμένο Ιούνιο.

Πριν δεκαετίες η πολιομυελίτιδα προκαλούσε τον θάνατο ή και την παράλυση χιλιάδων παιδιών κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Ο εμβολιασμός είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί σχεδόν ο τερματισμός της νόσου που έχει φυσική αιτιολογία. Παρόλα αυτά, ως σήμερα, λιγότερο από το 1% των παιδιών που μολύνονται μένουν παράλυτα.

Τι είναι η πολιομυελίτιδα

Η πολιομυελίτιδα είναι μια ιογενής λοίμωξη που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη γιατί σε μερικά άτομα προκαλεί χαλαρή παράλυση. Η παράλυση αυτή αφορά συχνότερα τα πόδια, μπορεί να είναι ασύμμετρη και να επεκταθεί στους αναπνευστικούς μύες, οπότε να απειλήσει σοβαρά τη ζωή.

Η μετάδοση γίνεται από άτομο σε άτομο, βασικά μέσω της κοπρανο-στοματικής οδού. Ο ιός ανιχνεύεται πιο εύκολα και για μεγαλύτερο διάστημα στα κόπρανα, από ότι σε φαρυγγικές εκκρίσεις. كازينو أون نت

Πάνω από 90% των περιπτώσεων πολιομυελίτιδας είναι είτε ασυμπτωματικές είτε εκδηλώνονται με μη ειδικό εμπύρετο. افضل كازينو اون لاين Στο 10% των περιπτώσεων εκδηλώνεται ήπια, με συμπτώματα όπως πυρετός, κακουχία, πονοκέφαλος, ναυτία και εμετός. العاب مراهنات

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ως «περιοχή ελεύθερη από πολιομυελίτιδα» τον Ιούνιο του 2002, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό ήταν αποτέλεσμα του συστηματικού εμβολιασμού και της ενισχυμένης επιδημιολογικής επιτήρησης της πολιομυελίτιδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίρει το lockdown το εργοστάσιο της Iphone στην Κίνα

Φουντώνει η κούρσα διαδοχής για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου

Αλήθεια, για τα παιδιά, θα μιλήσουμε ποτέ;

Η Γαλλία παρέχει δωρεάν τα προφυλακτικά στους νέους 18-25 ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα