ΑΘΗΝΑ
00:02
|
27.04.2024
Σκίτσα για την «έφοδο» (RAID) του FBI στην έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο του Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πράκτορες του FBI έκαναν «φύλλο και φτερό» τη διάσημη έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Φλόριντα, ψάχνοντας για διαβαθμισμένα έγγραφα που εξαφανίστηκαν από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πρώην Πρόεδρο η «έφοδος» (RAID» ήταν απροειδοποίητη και ενδεικτική των «μαύρων ημερών» που ζει το αμερικανικό έθνος.

«Παρότι συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες», η έρευνα στο Μαρ-α-Λάγκο δεν ήταν «ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα», τόνισε ο κ. Τραμπ. «Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες. Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιό μου!», πρόσθεσε και κατήγγειλε πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό».

Σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πέταγε απόρρητα έγγραφα, τα οποία προηγουμένως είχε κομματιάσει, σε λεκάνες τουαλέτας. Το FBI δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έρευνα και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν λέει κουβέντα.

Με ή χωρίς ένταλμα η ενέργεια των πρακτόρων FBI έχει εξοργίσει σύσσωμους τους Ρεπουμπλικανούς και διχάζει την κοινή γνώμη, όπως δείχνουν τα σκίτσα που επιλέξαμε σήμερα για τη στήλη μας.  

Του Steve Greenberg
Του Christian Adams για την Evening Standard
«Το τέλος του Τραμπ» του Marian Kamensky
Του Κουβανού Ramses Morales Izquierdo
Του Morten Morland των Times
Του  alt-right Αμερικανού Ben Garrison
Του εικονογράφου του The New Yorker, Paul North
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα