ΑΘΗΝΑ
15:21
|
18.04.2024
Oι σινο-ρωσικές σχέσεις εισήλθαν «στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας, που χαρακτηρίζεται από το υψηλότερο επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης ... και την μεγαλύτερη στρατηγική σημασία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες «εμπνευστή» και «κύριο υποκινητή» της κρίσης στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εφαρμόσουν τις ίδιες τακτικές στην Ουκρανία και την Ταϊβάν για να «αναβιώσουν μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου, να περιορίσουν την Κίνα και την Ρωσία και να προκαλέσουν την αντιπαλότητα και την αντιπαράθεση των μεγάλων δυνάμεων».

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μόσχα, Ζανγκ Χανχούι, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι στρίμωξε την Ρωσία σε μια γωνία με επανειλημμένες επεκτάσεις της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και με την υποστήριξη δυνάμεων που επιδιώκουν να ευθυγραμμίσουν την Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι με την Μόσχα.

«Ως εμπνευστής και κύριος υποκινητής της ουκρανικής κρίσης, η Ουάσινγκτον, ενώ επιβάλλει πρωτοφανείς συνολικές κυρώσεις στη Ρωσία, συνεχίζει να προμηθεύει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ζανγκ. «Ο απώτερος στόχος τους είναι να εξαντλήσουν και να συντρίψουν την Ρωσία με έναν παρατεταμένο πόλεμο και το ρόπαλο των κυρώσεων».

Στη συνέντευξη, ο Ζανγκ υποστήριξε ότι οι σινο-ρωσικές σχέσεις εισήλθαν «στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας, που χαρακτηρίζεται από το υψηλότερο επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τον υψηλότερο βαθμό αλληλεπίδρασης και την μεγαλύτερη στρατηγική σημασία».

Καταφέρθηκε επίσης εναντίον της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, την περασμένη εβδομάδα στην Ταϊβάν προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εφαρμόσουν τις ίδιες τακτικές στην Ουκρανία και την Ταϊβάν για να «αναβιώσουν μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου, να περιορίσουν την Κίνα και την Ρωσία και να προκαλέσουν την αντιπαλότητα και την αντιπαράθεση των μεγάλων δυνάμεων».

«Η μη παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις είναι η πιο θεμελιώδης αρχή για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο μας», δήλωσε ο Ζανγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα