ΑΘΗΝΑ
21:44
|
04.10.2022
Το Εκλογικό Δημόσιο Υπουργείο πρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο στον Ζαϊ Μπολσονάρου για την πρόωρη εκλογική ομιλία του σε ξένους πρέσβεις τον Ιούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εκλογικό Δημόσιο Υπουργείο της Βραζιλίας υπερασπίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου (TSE) ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στον Πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου για πρόωρη εκλογική προπαγάνδα μετά την ομιλία του σε ξένους πρεσβευτές στις 18 Ιουλίου.

Ο εκλογικός αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, Πάουλο Γκονέτ Φράνκο, υποστήριξε ότι υπήρχε «απαράδεκτη προπαγάνδα» στην ομιλία «θυματοποίησης» του προέδρου λόγω των ψευδών επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε ο Μπολσονάρου για να επισημάνει ότι το σύστημα ηλεκτρονικής κάλπης είναι αναξιόπιστο και μπορεί να τον βλάψει.

Η νομοθεσία της Βραζιλίας εμποδίζει τους υποψηφίους για την προεδρία να ζητούν δημόσια ψήφους πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία φέτος ξεκινά επίσημα στις 16 Αυγούστου.

Το Εκλογικό Υπουργείο κατανοεί ότι ο Μπολσονάρου παραβίασε το νόμο και, εκτός από πρόστιμο, ζητά από τα κοινωνικά δίκτυα να αφαιρέσουν το βίντεο της συνάντησης με τους πρέσβεις και τις επιθέσεις στις ηλεκτρονικές κάλπες, κάτι που το YouTube έκανε ήδη από μόνο του την Τετάρτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Διαψεύδουν στις ΗΠΑ τα περί ενδείξεων για πιθανή χρήση πυρηνικών από Ρωσία

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα