ΑΘΗΝΑ
05:42
|
27.04.2024
Το Εκλογικό Δημόσιο Υπουργείο πρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο στον Ζαϊ Μπολσονάρου για την πρόωρη εκλογική ομιλία του σε ξένους πρέσβεις τον Ιούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εκλογικό Δημόσιο Υπουργείο της Βραζιλίας υπερασπίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου (TSE) ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στον Πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου για πρόωρη εκλογική προπαγάνδα μετά την ομιλία του σε ξένους πρεσβευτές στις 18 Ιουλίου.

Ο εκλογικός αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, Πάουλο Γκονέτ Φράνκο, υποστήριξε ότι υπήρχε «απαράδεκτη προπαγάνδα» στην ομιλία «θυματοποίησης» του προέδρου λόγω των ψευδών επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε ο Μπολσονάρου για να επισημάνει ότι το σύστημα ηλεκτρονικής κάλπης είναι αναξιόπιστο και μπορεί να τον βλάψει.

Η νομοθεσία της Βραζιλίας εμποδίζει τους υποψηφίους για την προεδρία να ζητούν δημόσια ψήφους πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία φέτος ξεκινά επίσημα στις 16 Αυγούστου.

Το Εκλογικό Υπουργείο κατανοεί ότι ο Μπολσονάρου παραβίασε το νόμο και, εκτός από πρόστιμο, ζητά από τα κοινωνικά δίκτυα να αφαιρέσουν το βίντεο της συνάντησης με τους πρέσβεις και τις επιθέσεις στις ηλεκτρονικές κάλπες, κάτι που το YouTube έκανε ήδη από μόνο του την Τετάρτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα