ΑΘΗΝΑ
19:17
|
25.09.2022
Επτά αιτήματα του δημοσιογράφου προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενόψει της κατάθεσής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρά επειγουσών ενεργειών ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησής του.

Ο δημοσιογράφος που έχει κληθεί να καταθέσει στις 16 Αυγούστου, ζητά από τον κ.Ντογιάκο να ζητήσει την διάταξη της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, προκειμένου να απαντηθεί το ποιος και γιατί αιτήθηκε την παρακολούθησή του.

Ζητά επίσης να παραδοθούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών του και να διαπιστωθεί σε ποιον έχουν διαβιβαστεί, ώστε να αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες του.

Όσο αφορά το λογισμικό Predator, ο κ. Κουκάκης ζητά να κατασχεθούν όλα τα σχετικά έγραφα των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει, να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel για εξηγήσεις, αλλά και να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών, που έχει γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία από τις 25 Μαΐου, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος ζητά να διερευνηθεί το ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθεί από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγορεύεται το καθάρισμα στο εθνικό μουσείο της Ολλανδίας

Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Κιργιστάν-Τατζικιστάν

Anadolu: Μεταφορά δεκάδων τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Ανεπιθύμητος ο Ρότζερ Γουότερς στην Πολωνία;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα