ΑΘΗΝΑ
04:26
|
23.06.2024
«Δεν υπάρχει ουσία, εκτός από ζωώδη ξενοφοβία, πίσω από αυτή την απόφαση», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτηρίζοντας τους «ιδεολόγους ως τίποτα περισσότερο από νεοναζί».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βουλευτές του κοινοβουλίου της Λετονίας υιοθέτησαν ψήφισμα με το οποίο ανακηρύσσουν την Ρωσία «κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές της στην Ουκρανία «στοχευμένη γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού».

Η δήλωση αναφέρει ότι το κοινοβούλιο «αναγνωρίζει την Ρωσία ως κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας και καλεί και άλλες χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις να εκφράσουν την ίδια άποψη».

Οι βουλευτές δήλωσαν ότι θεωρούν «τρομοκρατία την βία της Ρωσίας εναντίον αμάχων που διαπράττεται για την επιδίωξη πολιτικών στόχων» και καταδίκασαν την χρήση πυρομαχικών διασποράς «για να σπείρουν φόβο και να σκοτώσουν αδιακρίτως αμάχους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ρωσία «χρησιμοποιεί τον πόνο και τον εκφοβισμό ως εργαλεία στις προσπάθειές της να αποθαρρύνει τον ουκρανικό λαό και τις ένοπλες δυνάμεις και να παραλύσει την λειτουργία του κράτους προκειμένου να καταλάβει την Ουκρανία».

Το κοινοβούλιο προέτρεψε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να εκδίδει τουριστικές βίζες για Ρώσους και Λευκορώσους πολίτες και γενικότερα να μειώσει τις θεωρήσεις εισόδου.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram, καταδίκασε το ψήφισμα του κοινοβουλίου της Λετονίας. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει ουσία, εκτός από ζωώδη ξενοφοβία, πίσω από αυτή την απόφαση, είναι απαραίτητο να χαρακτηρίσουμε τους ιδεολόγους ως τίποτα περισσότερο από νεοναζί», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στη Νότια Κορέα για στρατιωτικές ασκήσεις

Πρόσφυγες… άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα πέρασε

Γάζα: Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα