ΑΘΗΝΑ
22:31
|
04.10.2022
Η στάση της χώρας όσον αφορά την πολιτική της «μίας Κίνας» παραμένει συνεπής σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μονομερή αλλαγή στο status quo για την Ταϊβάν, αλλά ότι η στάση της στην πολιτική της «μίας Κίνας» παραμένει συνεπής.

Η κινεζική πρεσβεία στο Νέο Δελχί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ινδία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την «αρχή της μίας Κίνας», σύμφωνα με την οποία η Ταϊβάν αποτελεί αναπαλλοτρίωτο τμήμα της Κίνας, εκφράζοντας την ελπίδα του Πεκίνου πως η Ινδία δεν θα αλλάξει την θέση της.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με την θέση της Ινδίας στην πολιτική της μίας Κίνας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, Άρινταμ Μπάγκτσι, απάντησε πως «Οι σχετικές πολιτικές της Ινδίας είναι γνωστές και συνεπείς. Δεν απαιτούν επανάληψη».

«Προτρέπουμε την άσκηση αυτοσυγκράτησης, την αποφυγή μονομερών ενεργειών για την αλλαγή του status quo, την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τις προσπάθειες για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στο Ομάν

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Διαψεύδουν στις ΗΠΑ τα περί ενδείξεων για πιθανή χρήση πυρηνικών από Ρωσία

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα