ΑΘΗΝΑ
03:36
|
25.04.2024
Καταδικάστηκε για διαφθορά, αλλά είναι απαραίτητος… για την ανάπτυξη της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κληρονόμος και de facto ηγέτης του ομίλου Samsung έλαβε προεδρική χάρη την Παρασκευή, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της Νότιας Κορέας να απελευθερώνει επιχειρηματικούς ηγέτες που καταδικάστηκαν για διαφθορά για οικονομικούς λόγους.

Ο δισεκατομμυριούχος Λι Τζάε-γιονγκ, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για  δωροδοκία και υπεξαίρεση τον περασμένο Ιανουάριο, θα «αποκατασταθεί» ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να «συμβάλει στην υπέρβαση της οικονομικής κρίσης » της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαν Ντονγκ-χουν.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας – ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes – αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Αύγουστο του 2021, αφού εξέτισε 18 μήνες φυλάκιση, λίγο περισσότερο από το ήμισυ της αρχικής του ποινής.

Ο Λι, αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphone στον κόσμο του οποίου ο κύκλος εργασιών ισοδυναμεί με περίπου το ένα πέμπτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Νότιας Κορέας, καταδικάστηκε για αδικήματα που συνδέονται με ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που ανέτρεψε την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουν-χιέ.

Η χάρη που έλαβε, σήμερα Παρασκευή, θα του επιτρέψει να επιστρέψει πλήρως στην εργασία του, καθώς αίρεται και ο περιορισμός που του είχε επιβληθεί να μην εργάζεται για πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του.

«Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο δυναμισμός και η ζωτικότητα της εθνικής οικονομίας έχουν επιδεινωθεί και η οικονομική ύφεση εκφράζονται φόβοι ότι θα παραταθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η χάρη δόθηκε για να μπορέσει ο Λι – καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη που έλαβαν χάρη την ίδια ημέρα – να «ηγηθεί της μηχανής συνεχούς ανάπτυξης της χώρας μέσω ενεργών επενδύσεων στην τεχνολογία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Άλλοι τρεις επιχειρηματίες υψηλού προφίλ έλαβαν επίσης χάρη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Ομίλου Lotte, Σιν Ντονγκ-μπιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών με αναστολή, για υπόθεση δωροδοκίας το 2018.

Ο 54 χρονος «πρίγκηπας» της Samsung, μετά την ανακοίνωση της χάρης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στόχος του είναι να «συμβάλει στην οικονομία μέσω συνεχών επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους νέους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα