ΑΘΗΝΑ
22:07
|
04.10.2022
Το Πεκίνο αναστέλλει επίσης την συνεργασία με το υπουργείο της Άγκνε Βαϊτσιουκεβιτσιούτε και την συνεργασία στον τομέα των μεταφορών με την Λιθουανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιβάλει κυρώσεις στη υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λιθουανίας, Άγκνε Βαϊτσιουκεβιτσιούτε, έπειτα από την πενθήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ταϊβάν την 7η Αυγούστου.

Το υπουργείο δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο θα αναστείλει την συνεργασία με το υπουργείο της Βαϊτσιουκεβιτσιούτε και την συνεργασία στον τομέα των μεταφορών με την Λιθουανία. Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λιθουανίας δήλωσε ότι δεν είχε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το θέμα και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η Βαϊτσιουκεβιτσιούτε, σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε σήμερα ότι κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ταϊβάν επισκέφθηκε τρεις πόλεις και δύο λιμάνια ενώ πραγματοποίησε 14 συναντήσεις. «Μια παραγωγική εβδομάδα στην Ταϊβάν, αναζητώντας περισσότερους τρόπους συνεργασίας των λιθουανικών μεταφορικών με ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες της Ταϊβάν», έγραψε.

Η Βαϊτσιουκεβιτσιούτε επισκέφθηκε την Ταϊβάν λίγες ημέρες μετά την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Σε απάντηση στην επίσκεψη της Πελόζι, η Κίνα ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν και επέβαλε κυρώσεις στην Πελόζι και εμπορικούς περιορισμούς στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως όταν η υφυπουργός Οικονομίας και Καινοτομίας της Λιθουανίας, Γιοβίτα Νελιουπσιένε, επισκέφθηκε την Ταϊπέι τον Ιούνιο, είχε δηλώσει ότι η Λιθουανία σχεδίαζε να ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας στην Ταϊβάν τον Σεπτέμβριο, ενώ η Κίνα είχε ζητήσει επανειλημμένα από την Λιθουανία να ανακαλέσει πέρυσι την απόφαση να επιτρέψει στην Ταϊβάν να ανοίξει μια de facto πρεσβεία στην πρωτεύουσα Βίλνιους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στο Ομάν

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Διαψεύδουν στις ΗΠΑ τα περί ενδείξεων για πιθανή χρήση πυρηνικών από Ρωσία

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα