ΑΘΗΝΑ
20:32
|
16.04.2024
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν από τις ομάδες τους να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της συνάντησης στην τελευταία τους συνομιλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινέζοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν ένα πιθανό ταξίδι του Σι Τζινπίνγκ στη Νοτιοανατολική Ασία τον Νοέμβριο που περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Το επιτελείο του Μπάιντεν επιδιώκει εδώ και καιρό μια προσωπική συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών για τη μείωση των εντάσεων, καθώς οι δύο χώρες διαφωνούν για την Ταϊβάν, το εμπόριο και μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να εργάζεται για αυτό, και ο Μπάιντεν παραμένει ανοιχτός σε ενδεχόμενη συνάντηση με τον Σι, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος που επικαλείται η Wall Street Journal. Η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνάντησης των G20 τον Νοέμβριο στην Ινδονησία.

Ο Μπάιντεν και ο Σι «συζήτησαν μια πιθανή πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κλήσης τους και συμφώνησαν να ζητήσουν από τις ομάδες τους να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Κερτ Κάμπελ, συντονιστής Ινδο-Ειρηνικού του Μπάιντεν, αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών την 28η Ιουλίου με κεντρικό θέμα την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα